Stimate Domnule LEȘ Alin,

avem placerea de a va aduce la cunostinta faptul ca, abstractul Dvs. cu titlul REZILIENTA IN URMA UNUI ACCIDENT AUTO. JUSTITIE SI ANALIZA PSIHO-CRIMINOLOGICA a fost inregistrat si acceptat in cadrul Congresului. 

Va rugam sa ne transmiteti lucrarea in extenso, utilizand template-ul atasat, pana la data de 15 februarie 2014.

Va informam de asemenea ca, in a doua decada a lunii ianuarie 2014, pe site-ul congresului veti putea gasi detalii legate de cazare, programul social si turistic.

Multumindu-va pentru interesul manifestat pentru cel de-al Doilea Congres Mondial consacrat Rezilientei: De la persoana la societate, in numele Comitetului Stiintific si al Comitetului de Organizare, va adresam cele mai alese ganduri pentru anul 2014!

In numele Comitetului de Organizare,
Conf. Univ.dr. Mihaela Tomita – Universitatea de Vest Timisoara

Rezumat

IMG_0897Determinismul actiunilor omenesti releva faptul ca orice act comportamental are o consecinta in mediul proximal. Un accident auto este un eveniment traumatizant atat din perspectiva psihologica, dar si criminologica pentru ca victimei, in urma socului, i se produce o traumă. PTSD-ul este unul dintre efectele vazute prin care corpul, prin psihicul nostru, reactioneaza. Ce se intampla insa, cand victima, de profesie psiholog, nu se adreseaza colegului psiholog in urma accidentului auto si decide sa apeleze la biblioterapie? Ce mecanisme de aparare au intervenit? Care este in Romania procedura legala careia victima accidentului auto trebuie sa-i faca fata in justitie? De ce victima unui accident auto are sanse sporite sa acumuleze psihotraume suplimentare (parazitare si inculcate inconstientului cognitiv) in urma unei legislatii deficitare a despagubirilor RCA? La toate aceste problematici, vom incerca sa surprindem atat aspectele legate de accidentul auto, legislatia penala in vigoare la data producerii acestuia si „metronomia” asiguratorului RCA, cat si procesul de rezilienta al victimei psiholog (cu ajutorul biblioterapiei) prin intermediul analizei psiho-criminologice.

Cuvinte-cheie: victima accident auto, psihotrauma, rezilienta, biblioterapie, analiza psiho-criminologica

Alin LES
Societatea Romana de Criminologie si Criminalistica, Filiala Sibiu, Presedinte
©2013. Toate drepturile rezervate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.