Se naste intrebarea: poate fi numita o persoana care a rapit, a violat si a provocat direct si voluntar intreruperi repetate de sarcina (copiii nenascuti ai uneia dintre victime ramasa insarcinata cu agresorul), in aceeasi casa, si „criminal in serie”? Raspunsul este da.  

Momentul confruntarii rapitorului, violatorului si criminalului in serie – Ariel Castro (ce se definea in momentele de liniste „pradator sexual”) – cu victimele sale, in sala de judecata, unde isi recunoaste partial culpa – doar „adictia sexuala”, nu si torturarea victimelor – este prezentat public (de ce oare?) in Statele Unite ale Americii.

Marturia psihiatrului criminolog (forensic psychiatrist) este si ea esentiala (redata in videoclipul 2), fapt ce a contribuit la o sentinta pe viata, sentinta compusa din cumulul pedepselor pentru care au fost formulate capete de acuzare, ceea ce a dus la o mie de ani, fara drept de eliberare conditionata. La scurt timp, Castro s-a sinucis (act autolitic), prin spanzurare, in propria celula. 

In Romania, macar in cazurile de viol de s-ar dispune obligatoriu din partea instantei expertizele psihiatrica si cea psiho-criminologica, si s-ar televiza, tot ar exista un teren prolific pentru cunoastere si preventie. In schimb, sedintele comisiilor de expertiza medico-legala pot reprezenta paleativul perfect pentru toti cei care nu sunt psihiatri si doresc aprofundarea domeniului.

Alin Les
Societatea Romana de Criminologie si Criminalistica, Filiala Sibiu, Presedinte
©2014. Toate drepturile rezervate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.