In febra cumparaturilor si a sarbatorilor, am dat si noi buzna la schimbatul de ulei de masina. Ora 14 a fost una prielnica programului nostru. In timp ce asteptam schimbarea uleiului cu un prieten, ne cade in maini un ziar. Si citim… si ne apuca un ras-plans profesional: „Ucigasul de la Satu Mare de negasit”.

Alin Les, psiholog, expert criminolog, crima sexuala Satu Mare, www.alinlesub.wordpress.com

 sursa: ziarul Libertatea, 14 decembrie 2014

O intreaga tragedie.

 

Am mai discutat despre acest caz (aici https://alinlesub.wordpress.com/2014/11/11/violatorul-si-strangulatorul-de-la-satu-mare/,  aici https://alinlesub.wordpress.com/2014/11/22/metode-diferite-in-analiza-criminala-si-comportamentala-analiza-psihologic-criminologica-de-ce-unele-de-ce-altele-i/ si, oarecum, aici https://alinlesub.wordpress.com/2014/11/26/to-be-or-not-to-be-profiler-sau-drept-profesional-la-replica/) si nu ne vom repeta. Dar nu putem sa nu intrebam retoric: nu era bun in echipa cercetarii de la fata locului (CFL) psihologul criminolog? 🙂 Ba da, era bun. Chiar extrabun si foarte indicat!

 

Cu amar in suflet pentru moartea actritei Gabriela Dorgai si pentru buna dezvoltare a fetitei acesteia pe toate palierele existentiale, ne ferim să aruncăm cu „piatra crimei sexuale”, chiar dacă intuim direcția.

 

In cazul lui Robert Ciobanu, psihologul din criminologul Alin Les (si viceversa) a batut toba pentru evaluarea psihologic-criminologica, indicand de ce expertiza psihiatrica este insuficienta (vezi http://www.evz.ro/verdict-de-psiholog-criminolog-in-mintea-criminalului-totul-e-inca-posibil.html, http://www.evz.ro/campanie-evz-violatorii-de-copii-nu-merita-clementa-ucigasul-larisei-chelaru-va-fi-supus-unei-noi-expertize-psihiatrice.html si https://alinlesub.wordpress.com/2014/02/08/despre-nevoia-acuta-de-expertiza-psiho-criminologica-in-sistemul-de-justitie-romanesc/).

In cazul Gabrielei Dorgai spunem doar atat: la un moment dat, fiecare IPJ din Romania va trebui sa depuna armele si sa recunoasca lipsa specialistului psiholog criminolog din echipa de cercetare de la fața locului. Crimele cu AN prea-prea s-au adunat/se aduna…

Alin Les

psiholog, expert criminolog©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro

Societatea Romana de Criminologie si Criminalistica, Filiala Sibiu

Presedinte

©2014. Toate drepturile rezervate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.