Am testat de curând într-o speță dispariția a peste 5 000 de euro dintr-o locuință. Unul dintre suspecți a fost vărul cel mai bun al păgubitului. Persoana a acceptat testul. Mai mult, el a venit cu ideea examinării poligraf pentru a îndepărta absolut orice suspiciune.

În prima examinare, subiectul a fost foarte agitat. Miza era foarte mare. Am identificat că nu era una financiară, cât afectivă. Să vă spun! Chiar dacă persoana examinată câștigase cu ceva timp în urmă la jocurile de noroc o sumă asemănătoare cu cea declarată dispărută de către păgubit, nu doar sumele interferau pe diagrame, cât afectivitatea și proiecțiile. Adică gândul că aparatul ar putea greși, că părinții s-ar putea îmbolnăvi mai tare etc. Astfel de cazuri sunt foarte dificil de gestionat. Îți trebuie o doză nebună de curaj ca examinator să spui lucrurilor pe nume. Dovadă că m-am pronunțat: imposibilitate de diagnostic.

La o examinare ulterioară, reactivitatea persoanei testate a fost una mult mai bună, mai clară. Subiectul s-a liniștit, nu cu mult, dar suficient cât să pot interpreta psihofiziologia rezultată. Rezultat final: sincer.

Nota bene

Subiectul hiperemotiv se liniștește, de obicei, după primul test. În cazul de față, respirația din prima examinare a fost una haotică. Dansabilă. O yoga psihofiziologică! Se poate întâmpla fie din cauza medicamentelor ingerate (char dacă în declarația de consimțământ declari că nu ai luat), fie din cauza dorinței de-a bate aparatul, fie din cauza unei extra agitații a proiecțiilor pe care le ai legat de consecințe. Oricare ar fi motivul, un examinator bun recheamă persoana la test.

Și am chemat-o! 🙂

Campanie de informare a Laboratorului Poligraf „Leș Alin”, săptămâna 29 iunie -5 iulie ce vizează aproape exclusiv mediul de afaceri.

Cuvinte-cheiepoligraf, detector de minciuni,

campanie de informare poligraf 2015, mediu de afaceri,

Alin Leș, Laborator Poligraf Sibiu, psihologie Sibiu, poligraf Alin Les

*

http://www.poligraf-evaluarepsihologica.ro

sau

Investiția ta în adevăr și profesionalism!

Alin Leș

psiholog expert criminologAlin Les - psiholog expert criminolog - SRCC - ELSA Constanta 2015 - 27

Societatea Română de Criminologie si Criminalistică, Filiala Sibiu

Președinte

©2015. Toate drepturile rezervate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.