Este duminica si m-am gandit sa-ti spun cateva lucruri despre experienta mea de pana acum in domeniul poligrafului. Nu se intinde in ani multi, dar s-a extins in capacitati de extrapolare, invataminte, noutati caracteriale si multa „trompetareala” (trompa + trompeta + sufixul arhicunoscut „-eala”) temperamentala.

Poligraful este vazut ca un securizant, pentru unii. Pentru altii, ca un „bau-bau” economic. Pentru unii, ca un „toreador” sentimental. Pentru alții, ca un „memento casnicum”. În toate aceste cazuri, se uita un aspect important: orice intalnire cu examinatorul si aparatul poligraf are repercusiuni, fie pozitive, fie negative.

Ce vreau sa-ti spun azi, in mod special, este ca omul sincer se simte extrem de eliberat dupa examinarea poligraf atunci cand obtine „hartia” (/raportul) pentru sinceritatea lui. Din interviul clinic il vezi ambiental, cum conlucreaza la caz, uneori vorbaret, alteori mai retinut, uneori mai cu lacrimi, alteori cu furie. In pre-test (prima parte a unei examinari poligraf), omul sincer (si cel nesincer o face, dar mai putin sigur pe el) detaliaza harnic si iubitor de cuvinte 🙂 Are masura detaliului care poate fi masurat imediat de examinator cu intrebari incrucisate (se presupune ca s-a interesat dinainte de unele aspecte ale cazului care au necesitat munca de detectiv).

Ce vreau sa-ti spun azi este ca, daca esti sincer, apropie-te cu incredere de tehnica poligraf! Viata ta va avea alt gust in urma rezultatului. Dar nu uita! Trebuie sa duci mai departe povestea. E ca in reclama cu berea, stii? : )

Constantin este pentru mine eroul saptamanii! 

Campanie de informare a tehnicii poligraf a Laboratorului Poligraf „Leș Alin” pentru mediul civil și de afaceri în perioada 13-19 iulie!

*

Cuvinte-cheiepoligraf, detector de minciuni,

campanie de informare poligraf 2015, mediu de afaceri,

Alin Leș, Laborator Poligraf Sibiu, psihologie, poligraf Alin Les

Alin Leș

psiholog expert criminologAlin Les - psiholog expert criminolog - SRCC - ELSA Constanta 2015 - 27

Societatea Română de Criminologie si Criminalistică, Filiala Sibiu

Președinte

©2015. Toate drepturile rezervate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.