Inocenta iesita din comun se exprima in fel si chip. Insa intr-un fel arata inocenta in copilarie, unde cu greu iti este ca psiholog sa aduci in discutie elemente de psihopatologie si intr-un altfel se vorbeste despre inocenta adultului, cea care poate fi „lucrata” fie pozitiv/in bine, fie negativ/in rau.

Inocenta in fata testului poligraf imbraca diferite aspecte… de consiliere sau psihoterapeutice. Le numesc asa pentru ca, dincoace de „criminologia gestului” de-a dori sa afli un aspect sau altul din cadrul unei relatii, sta la baza o comunicare ineficienta intre fie membrii aceleiasi familii, fie membrii familiei extinse (frati, nasi, bunici etc.).

In ultimele doua saptamani am testat in trei orase diferite: Alexandria (Teleorman), Cluj si Sibiu. Despre furt si agresiuni sexuale am mai expus aici; astazi n-o voi face. Dar voi puncta ceea ce m-a impresionat, si anume: inocenta iesita din comun.

Stiu ca stilul meu beletristic stiintific scoate din minti pe unii si ma face iubibil pentru altii. Insa nu pot face rabat de (la) el pentru simplul fapt ca examinarea poligraf tine atat de stiinta, cat si de uman, terapie, consiliere, psihologie si, uneori, religie/spiritualitate (s-au legat cateva punti plecand de-aici).

Replica celor doua saptamani vine din partea unei persoane de genul feminin al carei diagnostic de nesincer, explicat ulterior, conchide: „Dar n-am stiut ca trebuie respirat asa! (fara a-ti tine respiratia la intrebarile importante spetei cand inspiri sau expiri – n.a.)”. Abreactia vazuta de Rycroft este primul lucru ce mi-a venit in minte 🙂

3 - cu titlu, Alin Les, 2015, test poligraf Sibiu

Campanie de informare a Laboratorului Testari Poligraf „Les Alin”, saptamanile 14-20 si 21-27 septembrie ce vizeaza aproape exclusiv mediul civil si cel de afaceri.

**

Cuvinte-cheiepoligraf, detector de minciuni,

detector de adevar Sibiu, campanie de informare poligraf 2015, mediu de afaceri,

Alin Les, Laborator Poligraf Sibiu, psihologie Sibiu, poligraf Alin Les

 

Alin Leș

psiholog

consultant, formator, expert in Criminologie si Stiinte Criminale

Alin Les - psiholog expert criminolog - SRCC - ELSA Constanta 2015 - 27

Societatea Romana de Criminologie si Criminalistica, Filiala Sibiu

Presedinte

©2015. Toate drepturile rezervate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.