Analiza sexuală pertinentă a violului, din perspectivă psihologică, medicală și psihodinamică, are un ascendent în relațiile sexuale care încep din adolescență. O lipsă fizică a tatălui, absent de la educația firească a propriului copil, poate creea excese. Unul dintre ele este în plan sexual. 

Compensarea fizică poate lua valențe sexuale, adeseori. Se pare că lipsa tatălui din viața unui băiat duce mai târziu la relații sexuale pasagere. Trofeul despărțirilor se află în fața ochilor viitorului adult. Acest lucru până când dă de o femeie dominatoare care îl poate vulnerabiliza în fața propriului penis. „Îndoindu-se de penis, se va îndoi de sine”, afirmă Leleu (2011). Pentru că s-a creat o vulnerabilitate anxioasă în sistemul de credințe sexuale, potente, ale tânărului adult, „am erecție, deci exist!” suferă. Tot Leleu (2011) sugerează ca bărbatul să învețe „arta erotică”, adică să înțeleagă că o femeie hiperactivă este o binecuvântare pentru hiperactivul din el. Dar nu întotdeauna se petrece această „legătură erotică”. Pe de-o parte, pentru că fantasma de dominare a bărbatului nu doar că intră în conflict cu cea de dominare a femeii, ci și trebuie să i se supună (bărbatul cu tulburare de personalitate exploziv-intermitentă sau narcisică). Pe de altă parte, fantasma de viol a bărbatului poate intra în conflict cu fantasma de viol a femeii, mai ales dacă vorbim de practicile BDSM (bondage). 

Alin Leș

psiholog

consultant, formator, expert in Criminologie si Stiinte Criminale

Alin Les - psiholog expert criminolog - SRCC - ELSA Constanta 2015 - 27Societatea Romana de Criminologie si Criminalistica, Filiala Sibiu

Presedinte

©2015. Toate drepturile rezervate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.