La întrebarea de mai sus, îți voi răspunde pe larg. Poate nu este răspunsul la care te aștepți, dar este un răspuns pe care l-am considerat onest și cu o anumită doză de virilitate profesională.  

Psihologul examinator al comportamentului simulat prin tehnica poligraf nu este un „simplu” psiholog. Coroborarea studiilor de psihologie cu cele de Drept, Criminologie, Sociologie sau Medicină ține să scoată în evidență că tu, cel care apelezi la „detectorul de minciuni”, trebuie să fii înțeles, dimpreună cu problema ta, din cât mai multe unghiuri.

Este important pentru mine să-ți înțeleg oful.

Este important pentru mine că tu crezi, pe o scară de la 1 la 10, în 5, 6, 7, 8, 9 sau 10 atât în poligraf, „dar și în test, domnu’ doctor!”.

Știu că vii la mine când nimic din ceea ce ți se părea că-ți poate rezolva problema, pur și simplu, n-a mers.

 

Dragul meu prieten,

am început anul 2016 în forță: expertize poligraf, expertize criminologice, expertize judiciare. Acest lucru înseamnă că mă pregătesc constant. Îmi doresc să te pot ajuta în problema ta, indiferent de cât de simplă sau complexă este.

 

De curând, am examinat într-o speță de furt dispariția unui telefon… stricat. Cine l-a vizat, l-a vizat cu stângăcie. Persoanele examinate, din cercul de suspecți, au fost sincere. Mai puțin cele care nu au dorit să participe.

 

Tot de curând, am efectuat o expertiză judiciară în cazul unui polițist care, fără intenție (după spusele sale), a ucis o persoană. În timpul serviciului, polițistul a tras focuri de armă în scopul stabilirii ordinii în sat.

În urmă cu aproximativ 2 săptămâni, am oferit un interviu despre evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf ziarului „Teleormanul”. Îl poți citi integral AICI.

În aceste zile testez într-o speță de furt al unui obiect valoros. Este important pentru mine să stau cu oamenii peste program atunci când vin buluc pe ușa Cabinetului. Le înțeleg frustrarea, doleanța și starea de a se rezolva cât mai repede ceea ce cer.

 

Dragul meu prieten,

este important să ieși din Cabinetul pe care-l conduc cu inima și rațiunea împăcată.

Cabinetul din Sibiu oferă servicii psihologice cu caracter științific. Este important pentru noi să te poți prezenta în instanță sau către alte instituții cu un Raport de expertiză timbrat și avizat de psihologul acreditat de Colegiul Psihologilor din România.

 

Nu suntem pe piață exclusiv pentru tine, dar dăm de fiecare dată tot ce-i mai bun inclusiv pentru tine!

Alin Leș

Alin Les - psiholog expert criminolog - SRCC - ELSA Constanta 2015 - 27

psiholog

expert, consultant, formator in Criminologie si Stiinte Criminale

Societatea Romana de Criminologie si Criminalistica

Presedinte Filiala Sibiu

©2016. Toate drepturile rezervate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.