Dragul meu beneficiar de servicii psihologice, criminologice si juridice,

pentru ca actul meu psihologic, criminologic sau juridic sa fie obiectiv pentru tine, dar si pentru mine, in totalitate, iti aduc la cunostinta urmatoarele aspecte:

  1. de cand ai intrat pe usa Cabinetului, am inteles ca ai nevoie de mine, fie la nivel consultativ, fie la nivel concret (evaluare, expertiza, evaluare si expertiza)
  1. psihologul, la fel ca avocatul si medicul, face parte din categoria „profesiilor liberale”. Cu alte cuvinte, este dispus mai mult decat un bugetar sa castige bani, ajutandu-te. Nu vorbesc aici de o parte dintre colegii mei care se fofileaza si se inrosesc in obraji cand vine vorba de bani. Aici vorbesc de psihologul profesionist.
  1. trebuie sa invatam din mers ca si psihologul (profesionist) este platit ca si avocatul (profesionist) si ca medicul (profesionist). Aici vorbim de mediul privat. La un avocat renumit nu te vei duce cu gandul ca il vei plati la final (chiar daca exista si avocati care ingaduiesc asta). La o clinica particulara nu vei plati la inceput 50% din taxa pentru consultatia unui EKG, iar la final, restul de 50%, daca iti prieste rezultatul. Stim bine cu totii ca, inca de cand ai intrat in clinica si ti-ai rezervat/sau nu o programare, consultatia se plateste pe loc, chiar daca intre timp intervine o urgenta si parasesti cladirea. Banii nu ti se vor returna. 

Psihologul profesionist se afla exact in aceeasi paradigma! El este platit la inceput integral. Iti va cere acest lucru pentru a te face sa intelegi ca, in acest fel, expertiza sau evaluarea sa devine OBIECTIVA in totalitate. Astfel,

  1. „ii va sta gandul” strict la documentele pe care i le-ai furnizat;
  2. va studia intens, asiduu si efervescent dosarul tau;
  3. va gira in permanenta pentru rezultatul evaluarii/expertizei.

In egala masura, admit ca este posibil sa nu ai nevoie de un astfel de psiholog si atunci, este indicat sa stii ca toate consecintele ce decurg din actul examinarii iti apartin, daca nu direct, macar indirect si moral, si tie. Dar daca nu intalnesti un astfel de psiholog si vrei sa-l intalnesti, atunci cauta-l dupa cele trei criterii de mai sus!

 

Nu uita!

Psihologul profesionist are statutul, neoficial si nu atat de vizibil in practica, al avocatului profesionist si al medicului profesionist. Depinde inclusiv de tine daca il promovezi sau daca preferi sa te simti lejer in alegerea ta. Daca vei alege un profesionist, ma gandesc ca la fel te consideri si in viata de zi cu zi. Nu-i asa? 🙂

Alin Leș

psiholog

consultant, formator, expert in Criminologie si Stiinte Criminale

Alin Les - psiholog expert criminolog - SRCC - ELSA Constanta 2015 - 27

Societatea Romana de Criminologie si Criminalistica, Filiala Sibiu

Presedinte

©2016. Toate drepturile rezervate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.