La ora 23 sunt inca la cabinet. Mai am de finalizat rapoarte. Citesc, printre altele, cazul de la Sibiu, cu judecatorul cu pantofi albastri, copilul cu ochelarii rupti, mama cu lacrimi si plansete in hohote, dar si doamna avocat care a obtinut un remarcabil succes. Este un exemplu fantastic!

 

Cand esti pus fata in fata cu realitatea obiectiva, veioza de pe birou si constatarea ca inca se poate scrie istorie in domeniul juridic versus judiciar, plecand de la bucuriile si reusitele colegilor tai din spatiul justitiei, primesti un imbold nemaipomenit de a dori sa reusesti si mai mult pe drumul tau. Cum spune si judecatorul Danilet, principiul precedentului judiciar trebuie sa se aplice si in Romania. Cred la fel: i-a venit timpul.

Deci…

Reusitele pot fi de mai multe feluri: emotionale (ti-a reusit copilul la BAC), sociale (esti mai aproape de telul tau, oricare ar fi acela) , cognitive (ai inteles un anumit tip de tulburare de personalitate mult mai bine prin contactul cu omul respectiv), profesionale (ai redat libertatea unui om prin specificul muncii tale; oamenii iti pleaca din cabinet cu zambetul pe buze ca le-ai luminat, intr-un moment de tranzitie, viata), familiale (ai tai sunt constienti ca reusitele si esecurile tale fac parte din viata). Este important sa tintesti spre reusita, indiferent care si cate vor fi piedicile tale.

 

Reusitele sunt despre „I have a dream”! 🙂

Alin Leș

psiholog criminolog

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.