Comportamentul soldaților sovietici în cel de-al doilea Război Mondial, după modus operandi, era aidoma cu cel al șoarecilor. Atacă, iar când sunt atacați, fug. Militarul rus vrea fleica de carne română, nu o poate savura, apoi se răzbună cu sânge. După care, fuge.

 

Dacă ai răbdarea citirii până la final a articolului (vezi aici), vei observa criminologia la ea rapeacasă: violență, sexualitate violentă, război, conflict, spațiu etno-cultural conflictual. Pentru a te apăra de viol, îți pui cârpa în jurul organelor genitale și îți păstrezi demnitatea credinței că ești femeia bărbatului tău. Tentativa de viol s-a consumat. 

 

Crimele cu autori necunoscuți sunt o variabilă importantă pentru judiciarul românesc. Realitatea este crudă, iar pe vremuri plutionerii realizau ce puteau. Se făceau descrieri asupra celor întâmplate, se luau declarații, se întocmeau procese-verbale. Dar lipsa criminologului făcea ca acele înscrisuri să devină rudimentare.

 

Violul face parte din perversiunile sexuale. Literatura de specialitate recunoaște că el se naște din circumstanțe. Mai exact, din acele situații care îl favorizează. Pentru cazul de față, factorii situaționali sunt alcoolul, provocarea sexuală, dar și subcultura marginal-violentă. Chiar și întunericul sau bau-bau-ul educațional al copilăriilor noastre.

 

Victimologic, violul este dominat criminologic. „(…) într-o privire etico-psihologică, cu cât o valoare apărată este mai mare, cu atât față de ea se manifestă o sensibilitate mai accentuată la risc și la victimizare”. În acest context, al sovieticilor peste români și românce, „femeile noastre” au devenit mucenițe întru lege.     

Alin Les_2016_Expertize_Criminologie_Forensic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.