1. Personal insuficient

Există personal desemnat care să se ocupe doar de aceste dosare cu autori necunoscuţi?

A

Aceste dosare sunt soluţionate la nivelul tuturor subunităţilor de către lucrătorii operativi din cadrul structurilor de investigaţii criminale. În funcţie de linia de muncă pe care o are fiecare, toţi lucrătorii de poliţie judiciară, atât din mediul urban, cât şi mediul rural, lucrează la astfel de dosare. Nu există cineva care să fie desemnat să lucreze cu aceste dosare.

B

(…) Foarte mulţi colegi au plecat, am avut peste 240 de pensionări, în condiţiile în care media de pensionare într-un an calendaristic era de 10 (…)

  1. Logistică defectuoasă

A

(…) O altă problemă pentru Poliţia constănţeană este din punct de vedere logistic. Şi aici mă refer la lipsa unor spaţii adecvate. 

B

(…) Nu mai sunt probleme nici din punct de vedere al numărului de autovehicule, însă avem probleme cu vechimea lor. În 2006, pentru prima dată în România, s-au introdus autoturisme la posturile de Poliţie. Dar vă daţi seama că deja au zece ani vechime. Ele sunt funcţionale, dar se impune, în următoarea perioadă, să înlocuim parcul auto cel puţin în mediul rural.

  1. Povestioare cu croissant de realitate

A

Cunoscând fenomenul infracţional, poţi să faci o schemă a zonelor criminogene, ca să poţi să acţionezi preventiv. Dacă într-un cartier se întâmplă cu repetiţie un anumit fel de infracţiuni, trebuie să adaptezi un dispozitiv de siguranţă publică în zona respectivă.

 Întreg articolul poate fi accesat aici.

logo-modificat

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.