Psihologul cu competențe în psihologie judiciară – evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf este precum avionul invizibil pe radarele inamicilor. Nu se vede, dar evaluează  și ajunge la țintă.  

Un test poligraf în sfera cuplurilor este întotdeauna o provocare. Oamenii care vin la test vor să afle, de obicei, dacă este alb sau negru în X sau Y problemă. Mai mult, în X, Y și Z probleme.

Din afară, tindem să judecăm ușor sau să emitem judecăți de valoare cu aparente argumente solide. Însă pentru situația celor care solicită testul poligraf, numai in pielea lor să nu fii!

Alin Les_Laborator Poligraf Sibiu_psihologie judiciara_2017

Ce faci ca examinator când vine la tine unul din partenerii cuplului care are suspiciunea, întemeiată conform argumentelor lui, că sotia lui l-ar fi înșelat cu… fratele ei? Dar cu cumnatul tău? Îți spun eu ce faci: stai și asculți. Notezi pe flipchart fiecare detaliu care te-ar putea ajuta să depaianjenezi Realul de inevitabilul Imaginar. Granița dintre ele, în aspectele de sexualitate care interferează cu poligraful, sunt foarte subțiri și foarte nuanțate.

Am de învățat de la fiecare cuplu. Inclusiv de la cel care mi-a trecut pragul ultima oară. Sinceritatea ta, ca examinator, îi face întotdeauna pe parteneri să se deschidă. De exemplu, să-ți asumi băutura ca demonul tău principal în lupta cu viața, cu partenerul, cu ceilalți parteneri avuți până la căsnicie și să plângi/lăcrimezi în prima parte a testului când este adusă în discuție slăbiciunea ta, mi se pare că ești extraordinar! Da, soțul tău are suspiciunile lui. Pentru c-a mai fost căsătorit și a fost înșelat de respectiva. Și pentru că a tradus greșit anumite gesturi ale tale, de la câteva flirturi până la vecinul care ți-a adus pentru prima oară în 20 de ani o factură de curent lăsată de poștaș aiurea.

Da, tu, cea care plângi și vrei să-ți salvezi căsnicia, vii la testul poligraf pentru că ții la familia ta, copilul tău, soțul tău. Din „detector de minciuni” ai adus liniștea în casă transformând poligraful în „detector de adevăr”.  

Să aduc liniște în viața ta, și a ta, și a ta, prin intermediul testului poligraf (fără a infailibiliza această tehnică, desigur!), îmi provoacă, nu de puține ori, lacrimi de bucurie, satisfacție și recunoștință!

 

La finalul testului poligraf: „Să auzim de bine!”.

Semnat: persoana examinată.

Contact

0758 806 541

office@alinles.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.