Da, așa se întâmplă când crezi că viața ta poate fi asigurată într-o plasă de siguranță. Adesea, nu ești atentă la semnificația detaliilor, chiar dacă anumite aspecte care se întâmplă și trec prin viața ta nu-ți oferă un confort tocmai bun. Le lași în pace, le ignori, le treci cu vederea. E ca și cum ai lăsa o pată mică de cerneală căzută pe pantaloni și azi, și mâine, și poimâine. Nu e suficient să speri că „pata” va fi ignorată de cei mulți. Trebuie să te aștepți ca ea să fie scoasă în evidență. Ochiul critic nu (a)doarme niciodată.

 

Vezi tu, când petreci o viață de familie cu cei pe care îi consideri dragi și, în jurul tău, banii nu au fost vreodată o problemă, ești pe un tărâm safe. Cel puțin, așa crezi. Dar când întâlnești oameni care au în vizorul lor doar banii tăi, s-ar putea să omiți (inconștient) că ai devenit o țintă. Unora le ia mai puțin să-i adoarmă pe ceilalți (a se înțelege „manipula”), altora mai mult. Însă, în ambele cazuri, „șarpele boa” are grijă să te asfixieze la timp.

Les Alin manipulare poligraf detector de minciuni 2017

În concret, manipularea și dependența identificate ca factori stabili de comunicare și interrelaționare la limita unei psihopatologii sociale adaptative, între cel puțin două persoane, devin laitmotivul examinării poligraf pe care am avut-o de curând. Aspectele clinice identificate la mijloc au fost mai importante, dintr-un unghi, decât rezultatul testului. Însă, odată cu finalul examinării, tabloul a fost complet: manipulare, adicție comportamentală, dependență de iubire/bani , bani, jocuri de noroc, pseudo-comunicare. Toți acești viruși sociali au un rol criminologic, mai devreme sau mai târziu. Dacă e mai devreme, mușcătura manipulatorului nu va fi chiar atât de letală. Dacă e prea târziu, nu-ți rămâne decât să te înconjori de cei mai autentici prieteni dispuși să accepte „scuiparea” veninului. Și să speri că te vei vindeca rapid, cu sau fără un ajutor terapeutic/de consiliere psihologică.     

Les Alin poligraf detector de minciuni 2017

office@alinles.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.