Actul criminal al celor doi minori (la data crimei) din județul Călărași. 

Noiembrie 2017.

http://adevarul.ro/locale/calarasi/diabolic-planuit-autostopistii-crima-saptamana-unul-indragostise-femeie-12-ani-mai-mare-1_5a229d355ab6550cb8c4bc51/index.html

Există un registru de înregistrare al imaginilor noastre. Într-un imaginar bogat sau sărăcăcios, într-un Simbolic care n-are nicio legătură cu simbolismul, dar și într-ul Real decomandat, imaginile din imaginație iau naștere din felul în care ne reprezentăm și percepem propria noastră realitate. Și semnificațiile oferite stimulilor. 

Cine a citit „Scrieri din tinerețe” de Titu Maiorescu (Ed. Dacia, 1981, p. 195), a putut creiona un aspect crucial pentru explicarea a ceea ce eu numesc fantasme paralele sau intermediare, și anume: reprezentarea terță. Mai exact, pentru a nu-mi luxa imaginarul, defulez imaginile mele cele mai intime într-un râu comandat de pulsiuni. Dar nu pulsiunea văzută ca descărcare (Freud), ci pulsiunea văzută ca ceva care curge sau bate (Lacan). 

Aplicativ.

Când îmi doresc să fac sex cu o tipă mai mare cu 12 ani, dorința mea se stabilește în psihism ca o pulsiune care curge și/sau bate (Diatkine, 2002, p. 39). Încă nu are posibilitatea să se descarce. Dar pentru a se descărca freudian, pulsiunea caută sistemul de reprezentări din psihic. Dacă reprezentarea A se întâlnește cu reprezentarea B și fac casă bună (adică se unesc fără a fi atenuate), atunci am o omogenitate în reprezentări. Ele „se pupă”, se iubesc și tranșează armonii. Dar dacă reprezentarea A intră în coliziune cu reprezentarea B, atunci ele se bat/combat și se prefac în forțe.

Dacă dorința mea de a face sex cu femeia mai mare (reprezentarea A) – propusă de fantasma paralelă realității de facto – își găsește liniștea în actul sexual (reprezentarea B), atunci reprezentarea terță nu-și are locul aici. Dar dacă nu-și găsește liniștea în actul sexual, dorința mea curge și bate în direcția reprezentării terțe: ucid pentru a reuși să-mi satisfac conținutul intim al fantasmei. Are logică! În crimă, fantasmele agresive distructive merg la braț cu fantasmele sexuale distructive. Dacă cetățenii din mașină se pregăteau să moară în fantasmele agresive distructive ale celor doi, cel mai probabil s-ar fi întâmplat la fel și cu femeia de 28 de ani în cazul în care l-ar/i-ar fi refuzat.

De ce le-am numit fantasme paralele sau intermediare? Pentru că, dincoace de logica actului celor doi, o altă realitate preocupa gândurile celor doi: aceea de a face orice pentru a ajunge la țintă. Iar când ți se obnubilează patternul fantasmatic, făcând laxă trecerea de la Imaginar la Real, riști să cazi într-o cursă a Timpului: fantasmele paralele/intermediare.

Precum Purgatoriul lui Dante: nici Infern, nici Paradis. Dar punte pentru ele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.