Știți expresia-clișeu „E ceva putred în Danemarca!” ? Mai exact: ceva nu e în regulă. Unde?! În recursul compensatoriu, firește! 

Bănuiesc c-ați citit despre omorul de la Mediaș. Dacă n-ați apucat, vedeți aici.  Și nu numai! Multe alte crime și violuri de pe urma recursului compensatoriu au sfârșit prost. Pentru autor. Pentru victimă. Pentru societate. 

Ce vreau să subliniez, din nou, e acest/același lucru: o expertiză psihologică în instanță nu este echivalenta unei expertize psiho-criminologice. Chit că prima se mai numește și expertiză psihologică judiciară sau în mediul judiciar. 

În România, expertiza psiho-criminologică nu există. Nu încă. În schimb, expertiza psihologică judiciară raaaaar este una completă, care să îndeplinească toate condițiile și standardele etice, deontologice și profesionale. 

În altă ordine de idei, am observat că s-a înființat disciplina „Psiho-criminologie” în diferite curricule ale unor universități din țară. Foarte bine! Însă e nevoie ca predarea ei să se realizeze de persoane care și-au petrecut timpul și și-au făcut studiile în domeniu. Altfel… 

Despre expertiza psiho-criminologică am scris în mai multe volume. Pot fi consultate aici: https://alinlesub.wordpress.com/about/.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.