Se pune în funcțiune, încet-încet, Registrul Național al Infracțiunilor Sexuale. Încă din 2009, de când am studiat cazuistica fantasmelor sexuale conștiente și inconștiente la psihopații sexuali, am punctat – în lucrările mele, în mass-media și la conferințe – necesitatea unui astfel de document.

Încă de la bun început vreau să precizez că Registrul Național al Infracțiunilor Sexuale a fost gândit de subsemnatul să funcționeze împreună/alături de un instrument psihocriminologic menit să ajute polițiștii, avocații, procurorii, judecătorii, psihiatrii, psihologii, sociologii, victimele și, într-un final, societatea românească.

Inițial, am vorbit despre acest Registru în 2015. Am explicat în linkul apărut în iunie 2018 traseul ideii acestui Registru:

https://alinlesub.wordpress.com/2018/06/19/paternitatea-registrului-national-al-infractiunilor-sexuale-sau-despre-castigul-psiho-criminologiei-in-romania-centenarului/. Recomand să-l citiți cu atenție!

A existat un motiv etic/deontologic pentru care nu am răspuns invitațiilor părții jurnalistice de a-mi expune punctul de vedere referitor la Registru: nu aveam concluziile finale ale Chestionarului de Evaluare a Fantasmelor Sexuale (CEFS), instrument psihocriminologic gândit și construit de mine.

În prezent, concluziile legate de profilul psihocriminologic al violatorului român, dar și ale unui profil psihosexual al românilor, există. Pe foarte scurt, câteva se găsesc aici:  https://alinlesub.wordpress.com/2019/05/02/new-cateva-concluzii-despre-chestionar-de-evaluare-a-fantasmelor-sexuale-cefs/ .

Ori de câte ori voi avea posibilitatea, voi reitera că paternitatea profesională a ideii Registrului Național al Infracțiunilor Sexuale, îmi aparține. În această direcție, CEFS este/va fi un instrument psihocriminologic indispensabil în amplul proces pe care îl văd pentru buna funcționare a acestui Registru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.