Pentru că sexualitatea și violul apar în paginile mass-media în aceste zile, se cuvin câteva amendamente. De ce de la mine? Pentru că studiile efectuate în penitenciar în ceea ce privește violul (și la ale căror rezultate, și interpretare, lucrez în prezent), dar și în ceea ce privește sexualitatea bărbaților și a femeilor (din perspectiva fantasmelor sexuale) mă îndreptățesc să am un punct de vedere pertinent. Studiile suplimentare în teologie, cu o teză despre gândurile rele, mă îndreptățesc suplimentar să ofer câteva informații.

Încep cu finalul. Fantasmele sexuale folosesc: 1) tuturor indivizilor interesați de perpetuarea speciei, deci unei părți a societății; b) autorităților în materie (chiar dacă există/au, sau nu, un plan sau o logică în ceea ce propun); c) neaveniților în domeniu, care nu contenesc să rămână impostori (de mâna a doua), dar bine intenționați etic.

Cu orice unealtă, dacă nu știi să lucrezi, vei greși. Și fantasma sexuală este o unealtă! Atâta vreme cât operaționalizarea conceptului „fantasmă sexuală” este dovedită științific pe un lot din populația țării (în speță, în populația normală, la indivizi normali, bărbați și femei, respectiv în penitenciare, în rândul bărbaților), înseamnă că a devenit o unealtă. Procentual, „fantasmă sexuală” este explicat în proporție de peste 63% în populația care a comis violul, peste 37% în populația bărbaților normali (normofili) și peste 56% în populația bărbaților și a femeilor normali (!!!).

  1. Fantasma sexuală uzitată în viol conține elemente de psihopatologie sau anormalitate, însă și de normalitate sau non-psihopatologie. Studiile mele dovedesc acest lucru atât în urma analizelor statistice de ordin cantitativ, cât și în urma analizelor de factură calitativă.
  2. Studiile mele în penitenciar identifică 4 tipuri de viol: a) viol de încredere, b) viol-tatonare, c) viol-trecere la act și d) viol-fulger. Fiecare tip de viol incumbă mecanisme specifice de acțiune, fantasme specifice, mecanisme de adaptare/coping specifice, toate încadrate în anumiți factori (sau scale), cu subfactorii aferenți (sau subscalele aferente), acolo unde este cazul.
  3. Studiile mele în penitenciar identifică violul conjugal sau partenerial. În viitoare procese în instanță, după alte îmbunătățiri statistice ale instrumentului psihologic nou creat, sperăm să putem ajuta părțile procesuale implicate la dovedirea unor ipoteze sau invalidarea altora.
  4. Studiile mele identifică fantasma de viol în cadrul cuplurilor, dar și un accent pe anilingus și fantasma de anilingus.
  5. Violul analizat din perspectiva psihopatologiei evoluționiste indică o strategie din partea indivizilor care îl comit. Își acceptă dezavantajul în competiția pentru femei și acționează în forță ca urmare a arouselului hrănit din povești/imagini mentale cu violență sexuală. Pe scurt, „adaptare la competiția spermei”.
  6. Așadar, părintele Vasile Răducă, purtătorul de cuvânt al BOR (vezi AICI ce a declarat) nu are dreptate când: a) afirmă că graviditatea din urma violului este rară. Confidențialitatea informațiilor provenite din Sfânta Taină a Spovedaniei poate fi o sursă sigură, dar nu decisivă sau cu valoare de adevăr științific 100%, și are dreptate când: b) fantasma de viol solicitată de femeie este încuviințată/consimțită, comportamental și sexual, de partenerul de cuplu (sau ocazional), concluzie rezultată din studiile mele.
  7. Cazul Registrului Național al Infractorilor Sexuali rămâne (în continuare) un deziderat și un exemplu de cum să iei (furi) ideea, dar să nu ai viziunea. Implementarea unor situații de și în fapt, după principiul „Rostogolirea va duce la ceva bun!”, va produce daune până la o claritate a tuturor demersurilor. Atâta vreme cât oamenii funcționează pe baza fantasmelor/fanteziilor/imaginilor, inclusiv a celor sexuale, „adeverința de non-violator” (vezi AICI) nu rezolvă dinamica (cum stă cu) fantasmelor sexuale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.