1. Nevroza sexuală.
Studiile pe care le-am efectuat în peniteciarele din România pe loturile de indivizi care au comis violul indică această realitate fantasmatică sexuală psihologică și comportamentală. „Nevroză sexuală” este un termen care nu se mai folosește de peste 60-70 de ani în limbajul (științific) al psihologiei, însă se folosește în limbajul și formările psihanalizei. Vă las pe fiecare în parte să aprofundați acest prim indiciu.
 
2. Nevroza obsesională.
Un alt tip de nevroză descoperit/identificat în lotul de indivizi care au comis violul. Face parte din familia mare „nevroză”, în cazul de față „psihonevroză” și se descrie, pe scurt, prin gânduri obsesive (bizare, irelevante, intruzive etc.) și comportament compulsiv. Violatorul român ia ca afront ideea de a face sex în fața oglinzii, de exemplu. De ce? Pentru că nu poate abstractiza, pe de o parte, o situație cu tematică sexuală în care e implicat, iar pe de altă parte, pentru că obsesia aduce brutalismul în sex/sexualitate, de unde pasul mic până la psihopatologia nevrozei obsesionale.
Gesturile/acțiunile lui G. Dincă pot fi analizate d.p.d.v. al analizei criminale și comportamentale dacă înțelegem că binomul „îndoială – compulsie” este cel care pune/a pus stăpânire pe gândirea obsesională.
 
3. Vocile din cap (parte a fondului mental obsesional). Un alt aspect relevant sunt vocile din capul individului violator/ucigaș. Profilul psihologic al violatorului român arată că, prin intermediul sadismului, el are nevoie să umilească victima, la cererea unor voci din cap. De unde faptul că Dincă nu recunoaște absolut nimic în prezent. Cel puțin până la acest moment al anchetei.
 
 
Așa trebuie/se impune să arate parte din conținutul expertizei psihologic-criminologice, în tandem cu expertiza medico-legală psihiatrică, în folosul instanței (individualizării calitative a pedepsei), ale victimei și familiei acesteia, a lui însuși și nu în ultimul rând, a societății civile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.