Chestionar de Evaluare a Fantasmelor Sexuale (CEFS). Analiza factoriala exploratorie pe un lot de 816 femei din Romania


Lucrarea a fost prezentată în cadrul conferinței Asociației Psihologilor din România (APR), București (11-14 noiembrie 2021), instituție etalon în domeniul psihologiei. Explicarea factorilor rezultați, a particularităților lor psihologice și statistice au fost în centrul discuției. Cercetarea s-a desfășurat „în orb” (în limbaj profesional), ceea ce a reprezentat o uriașă provocare.

Din păcate, sexualitatea este în continuare un subiect tabu în România. Explorarea ei științifică se realizează cu dificultate. În schimb, rezultatele, oricât de mici ar fi, produc un mare entuziam profesional, ceea ce ne face să continuăm. Din acest motiv, urmează noi studii, la care vă rugăm să participați. Ele vor fi de ajutor pe mai multe paliere sociale și profesionale: sănătate publică/mentală, psihoterapie (de cuplu), penitenciare, expertize medico-legale, probațiune, instanțe de judecată, educație etc. Că tot am pomenit de educație, tema educației sexuale, din păcate, a fost și rămâne un exemplu psiho-social de manipulare negativă. Efectele le putem întrevedea cu ochiul liber.

Nu în final, voi, cei care citiți aceste rânduri, dar și cei care ați contribuit la aceste prime rezultate, primiți mulțumirile mele personale și profesionale!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.